fredag 6 oktober 2017

Sammanfattning vecka 40

Hej allihopa!
Vi har haft en trevlig vecka på skolan. Nu har vi kommit igång med att skriva faktatexter i svenska och so. Vi har även använt våra ipads och skrivit våra faktatexter i appen Pages. Vår ambition är att vi ska arbeta mer aktivt med ipads i vår undervisning.

I matematik har vi repeterat multiplikation och pratat om kommutativa lagen. Kommutativa lagen innebär att eleverna har fått lära sig att 3x2 är inte lika som 2x3 även om produkten blir detsamma. Vi har börjat arbeta med kapitel 2 och ligger just nu på sidan 73 i matteboken. Varje fredag tränar vi på att prata matematik. Eleverna delas in i små grupper och löser problemlösningstal. Vi pratar mycket om matematikens nytta i vår vardag.

Nästa vecka har eleverna simning på måndag. Detta innebär att det blir ingen sovmorgon utan vi börjar 08:30. Vi går sedan tillsammans till Midgårdsbadet. Ditt barn behöver ha badkläder och en handduk med sig.

På tisdag kommer vi vara ute hela dagen med Naturskolan. Vi kommer höstvandra. Skolan bjuder på mat. Ditt barn behöver ha varma kläder efter väder samt en frukt med  sig.

Vecka 41:
Måndag: Simning vi börjar 08:30 och lämna in läxorna
Tisdag: Höstvandring och ta hem nya läxor
Onsdag: Dans
Torsdag: Slöjd
Fredag: Lämna in läxor för er som är klara. Vi slutar 13:00

Trevlig helg önskar nu vill alla i 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...