fredag 13 oktober 2017

Sammanfattning vecka 41

Hej allihopa!
Vi har haft en spännande vecka med många upplevelser. Simningen gick bra och det va roligt att se att så många elever har simvana. Vissa elever behöver träna mer på bröstsim.
I svenska och so har eleverna läst faktatexterna och tagit ut ännesspecefika ord. Utifrån stödorden har elever skrivit två faktatexter på egenhand. Lena och jag ser stora framsteg. Vi behöver träna mer på skrivning men vi är på god väg.

I matematik har vi sjungit multiplikations sånger och pratat om hur multiplikationstabellerna är uppbyggda. Det är svårt att lära sig tabellerna utantill. Målet är inte heller att de ska kunna tabellerna utantill. Utan det som är viktigt är att förstå vilka strategier som kan  användas för att få fram rätt svar. Därför lägger vi fokus på strategier som till exempel upprepad addition.

För er som vill jobba med matteboken hemma har vi arbetat fram till sida 81 i matteboken.

PS: för er som vill se lite bilder från våran utflykt i tisdags kan se dem på instagram. Vi heter centralskolan1. Gå in och och följ!!! :-)

Nästa vecka ser ut att bli en lugn vecka med mycket skrivträning i hur man skriver instressanta faktatexter.


Vecka 42:
Måndag: Idrott Lämna in läxor
Tisdag: Idrott och Ta hem nya läxor
Onsdag: Dans
Torsdag: Slöjd
Fredag: Lämna in läxor för er som är klara. Vi slutar 13:00

Trevlig helg önskar nu vill alla i 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...