fredag 20 oktober 2017

Sammanfattning vecka 42

Hej Allihopa!

Den här veckan har varit intensiv eftersom vi skriver faktatexter. Eleverna har först fått skriva ett utkast. Fröken har gett feedback och sedan har eleverna fått renskriva sina texter på ipad. Det ser väldigt bra ut med fakta textskrivandet just nu med stödord. Nästa steg blir att skriva sina fakta texter utifrån en tankekarta.

I matematik har vi arbetat med prioriteringsregler vid räkning. Prioriteringsregler innebär till exempel 3X5 + 7 = ......... att multiplikation räknas alltid före addition och subtraktion.
Sedan har vi även multiplicerat med höga tal med nollor tillexempel 2x30 = ...... Jag har lärt eleverna att först ska de multiplicera 2 X 3 = 6 sedan lägga på nollan. 60. Viktigt när eleverna bara lär sig strategier att lägga nollor efter är att rita och tänka upprepad addition så de förstår att 30+30 blir faktiskt 60.

Nästa vecka på torsdag kommer eleverna få ha ett uppställningsprov för att visa att de kan uppställning nu med växling. Träna gärna hemma med olika tal mellan 0-1000.

Den här vecka uteblev dansen eftersom dansläraren fick åka hem och vabba. Istället fick eleverna besöka biblioteket och låna två bänkböcker till klassen.

Vi vill påminna er föräldrar att göra höstlovs anmälan till fritids digitalt via fritidsbloggen inför höstlovet.

Nästa vecka är jag på universitet i Göteborg igen med en stor inlämning :-). Calvin och Marko kommer vara i klassen då

Vecka 43:
Måndag: Idrott Lämna in läxor (musikkör efter skoltid för de som vill från 14:15-15:00)
Tisdag: Idrott och Ta hem nya läxor Calvin och Lena (Sairah i Göteborg)
Onsdag: Dans Calvin och Marko (Lena och Sairah borta)
Torsdag: prov med uppställning i subtraktion
Fredag: Lämna in läxor för er som är klara. Vi slutar 13:00

Trevlig helg önskar nu vill alla i 3A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...