fredag 17 november 2017

Sammanfattning vecka 46

Hej alla fina föräldrar!

Den här vecka har vi haft både barnboksdagen och internationella läsdagen. Detta har vi uppmärksammat genom att ha haft högläsning i en bilderbok på engelska A place for Zero. Idag (fredag) hade även några lärare klätt ut sig till några karaktärer från barnböcker. Jag hade klätt ut mig till Rödluvan, Sussi var Pippi Långstrump och Calvin var Gröna Ninja från lego Ninjago. Titta bilder på instagram.

Det är så roligt att se era barns framsteg nu. Det känns att faktatext skrivandet börjar landa lite på sin plats. Med andra ord eleverna har börjat få flyt dels i skrivandet men även hur de ska formulera sina meningar. Tex har vi uppmärksammat i klassen att många elever använder ordet ”man” väldigt ofta. Ordet man kan varieras med människan, de och man så att texten bli trevligare att läsa iallafall till texterna som handlar om forntiden.

Jag och Lena har jobbat med individuell respons med elevernas faktatexter i tre veckor nu. Vi har sagt till eleverna att nu ska fröken göra kvalitetskontroll på din text. Eleverna har uppskattat den enskilda tiden som de fått en och en. Vi kommer gå vidare med bearbetning av faktatexterna  framöver genom kamratbedömning. Då ska eleverna två och två läsa varandra texter högt och komma med synpunkter på förbättringar.

I matematik kämpar i fortfarande med multiplikationen. Eleverna har börjat få förståelsen dels för kommutativa lagen 6x7 betyder att det finns sex påsar med 7 godisar i varje och dels börjat förstå prioriteringslagen då 5+ 3x5 = 5+ 15 = 20.

Nästa vecka är det skridskor på tisdag. De elever som har skridskor hemma tar med sig skridskor, hjälm och handskar. Ni som inte har skridskor kan få låna. Dock har skolan endast begränsat antal skridskor att långa ut.

Det är dags för mig att åka till Göteborg igen nästa vecka. Jag är borta tisdag och onsdag. Paulina, Lena och Calvin tar hand om eleverna.

Vecka 47
Måndag: Ingen idrott, lämna in läxor
Tisdag: Skridskor, Nya läxor hem (Lena och Calvin)
Onsdag: Dans (Paulina och Calvin)
Torsdag: Slöjd
Fredag: Lämna in läxor

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...