fredag 10 november 2017

Sammanställning vecka 45

Hej alla fina föräldrar!
Nu har vi haft en underbar vecka efter höstlovet med mycket flitigt arbete i klassen. Vi fortsätter att arbeta med faktatexter i So och Svenska. Det börjar komma flyt i skrivandet men fortfarande behöver flera elever lära sig att skriva sina faktatext i berättande form. Jag har gett dem exempel att de ska tänka att de skriver sin faktatext till någon som är yngre än dem själva och som vet inget om ämnet. Då måste man ju skriva väldigt utförligt och skriva förklarande och berättande texter. Detta är något vi behöver träna mer på. Vi har skrivit faktatext om Elden, från att människan upptäckte elden till att de lärde sig hur man gör upp elden själv.

I matematik har vi tränat på problemlösningstal. Vi fortsätter arbetar med prioriteringsregler kopplat till verklighet till exempel: jag har 3 påsar med 10 kakor i varje och 6 kakor i handen. Hur många kakor ha jag då? 3x10 + 6 = 30+6 = 36.

Vecka 46:
Måndag: Idrott, Lämna in läxor
Tisdag: Idrott
Onsdag: Bild och Dans
Torsdag: Kodning och slöjd
Fredag: Lämna in läxor


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...