fredag 16 mars 2018

Sammanfattning vecka 11

Kära föräldrar!

Det har varit en väldigt lärorik vecka för oss alla i 3A. Vi har lärt oss om vikt. Att tunga saker kan mätas med kilogram, lagom stora med hektogram och lära saker med gram. Eleverna kan nu också att ett kilo är 1000 gram = 10 hektogram = 1 kilogram. Självklart har eleverna även fått känna och väga ett kilogram och ett hektogram här på skolan. Vi har även pratat om positionssystemet. Vad kommer till exempel efter 4899 eller efter 4999?

I svenska har eleverna skrivit en fakta text om nyckelpigan. Vi har arbetat utifrån en tankekarta där de fick ta ut ämnesspecifika ord ur faktatexten. Nationella provet i svenska del A som har varit den muntliga delen är nu avklarad.

Den här veckan har några elever i klassen fått programmera en fläkt i lego wedo med Micke. Fläkten kunde styras med programmering från deras Ipad. Alla kommer så småningom få testa detta

Observera att nästa vecka är det studiedag för lärare och att det är ingen skola då. Fritids är öppet för er som behöver ha ert barn på fritids. Glöm då inte att skriva ditt barns namn utanför fritidssamlingsrum.

Nästa vecka 12:
Måndag:Idrott inställd, Lämna in läxor
Tisdag:  Nationella provet del B i svenska, Idrott inställd, Ta hem nya läxor
Onsdag: Studiedag för lärare, ingen skola, fritids öppet
Torsdag: Programmering med Micke,
Fredag: Lämna in läxor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...