fredag 8 juni 2018

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG 
SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL
Från och med höstterminen 2018 kommer Sigtuna kommun begära in läkarintyg/utdrag ur journal för de elever och pedagoger på förskola och skola som ansöker om allergikost eller särskild kost av medicinska skäl.
Anledningen till detta är att vi varje år får in många ansökningar om allergikost som inte stämmer. Vid hantering och tillagning av framför allt allergikost är det mycket viktigt att vi får korrekt information från början så att vi kan ge säker mat till våra elever och pedagoger.
Särskild kost av medicinska skäl som inte är allergikost kommer också innefattas av kravet på läkarintyg/utdrag ur journal. Det kan vara exempelvis diagnoser som gör att man behöver anpassad kost.
Läkarintyget/utdraget ur journal får inte vara äldre än 1 år.
Ansökan kommer från och med höstterminen inte längre att finnas i pappersform utan görs digitalt av vårdnadshavarna.
Ansökan om annan kost som exempelvis vegetariskt eller Halal ska också göras där. Naturligtvis krävs inget läkarintyg för den typen av kost.

Inloggning till ansökan kommer att ligga på Sigtuna kommuns hemsida under Digitala tjänster samt under Barn & Utbildning och ansökningarna kan skickas in från och med den 1 juni. Vi behöver ansökan före den 15 augusti 2018.
Vid frågor vänligen kontakta
/Sigtuna kommun

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...