fredag 26 januari 2018

Sammanfattning vecka 4

Då sammanfattar jag vecka 4
Nu har de flesta föräldrar bokat utvecklingssamtal med mig. Ni är så välkomna. 
Under veckan har jag även skickat hem ett häfte med mål för år 3 både i svenska och i matematik. Titta på häftet tillsammans med ditt barn och kryssa i det ditt barn tror att han/hon kan. De mål som ditt barn inte kan tittar vi på tillsammans vid utvecklingssamtalet. Viktigt därför att ni skickar tillbaka målen så fort ni har fyllt i dem tillsammans eller så tar ni med dem vid utvecklingssamtalet. 

Den här veckans höjdpunkt har varit biblioteksbesöket. Nu har eleverna äntligen fått en tystläsningsbok. Försök även hemma att läsa tillsammans med ditt barn. Läs minst 10 minuter varje dag. En del av nationella proven i svenska kommer att handla om att testa ifall ditt barn har flyt i sin läsning eller inte.

I matte fortsätter vi att kämpa med klockan. Många elever, som jag nämnde förra veckan, kan inte klockan analogt. Vi från skolans sidan vill verkligen uppmuntra er föräldrar att ni pratar om klocktiderna hemma vid olika aktiviteter och ber ert barn berätta så ofta som möjligt hur mycket klockan är. När klockan börja närma sig tillexempel kvart i 9 så tror många barn i klassen att klockan är nio eftersom det visuellt ser så ut att timvisaren ligger väldigt nära 9. Vi har jobbar väldigt mycket med detta denna vecka att kvart i 9 tillexempel är 08:45.

Observera att nästa vecka 5 kommer även matematikläxor i bråk. 

Nästa vecka 5:
Måndag: Idrott, Lämna in läxor
Tisdag: Idrott, Ta hem nya läxor
Onsdag: Dans
Torsdag: IT och Slöjd
Fredag: Lämna in läxor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...