torsdag 1 februari 2018

Sammanfattning vecka 5

Kära föräldrar!

Jag börjar med att meddela att Barn- och ungdomsnämnden har tagit ett beslut under veckan om skolorganisationen i Sigtuna kommun. Det innebär att våra elever i åk 6 ges möjlighet att gå kvar på Centralskolan till åk 9. Vi kommer att kunna ta emot 50 elever i åk 7. För mer detaljerad information hänvisar jag er till beslutet på Sigtuna komuns hemsida eller gå in och läs på rektors blogg      http://nyacentralskolanrektor.blogspot.se/


Det har varit en lärorik vecka för eleverna då vi har startat upp två olika projekt. Det ena i svenska då eleverna har börjat skriva en egen liten bok med skönlitterära texter som ska innehålla 9 stycken kapitel. Samt i NO har vi börjat arbeta med tema kroppen. Den här vecka har vi pratat om skelettets och musklernas funktion i kroppen. I NO arbetar vi just nu parallellt med it teknik då eleverna kommer få redovisa sina arbeten i appen Keynote och göra egna powerpoint presentationer som kommer handla om kroppen.


I matematik har vi fortsatt arbetat med både bråk och klockan. Nu vet de flesta elever att ett dygn innehåller 24 timmar och många kan läsa av den digitala klockan. Dock behöver vi träna mer för att befästa klockan.


Under veckan fick jag möjlighet att delta på danslektionen på kulturskolan tillsammans med eleverna då det alltid har varit Calvin som gått med eleverna till dansen på onsdagar. Jag vill bara berätta för er att jag själv var helt lyrisk efter danslektionen. Eva Karin på kulturskolan som håller danslektionerna är en otroligt duktig danslärare. Våra elever är lyckligt lottade som får möjlighet att dansa i helklass på kulturskolan och öva i sammarbetsövningar som både stärker gruppen och höjer elevernas uppmuntran. Samt att de får möjlighet att skratta i en hel timme. Det var så härligt att se hur glad just ditt barn var under danslektionen. 


Nu är det dags för mig att åka till universitet i Göteborg igen nästa vecka. Jag är borta som vanligt tisdag och onsdag. Lena, Calvin och Paulina tar hand om eleverna. 


Observera att nästa vecka kommer det matematikläxor både i klocka och bråk. 


Nästa Vecka 6

Måndag: Idrott, lämna in läxor
Tisdag: Idrott, ta hem nya läxor (Lena och Calvin)
Onsdag: dans (Calvin och Paulina)
Torsdag: It med Micke och slöjd
Fredag: Lämna in läxor





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...