torsdag 8 februari 2018

Sammanfattning vecka 6

Nu är det dags att knyta ihop veckan igen!

Den här veckan har eleverna arbetat flitigt med sina arbetsuppgifter. Vi har lärt oss hur man skriver ett brev.

I Teknik har Micke börjat lära eleverna hur man använder Keynote appen från grunden. Vi går igenom grunderna så att eleverna känner sig bekväma med att använda keynote för sina framtida presentationer.

I No har vi lärt oss om hur matsmältningen fungerar. Vi har även pratat om fibrernas nytta i den dagliga kosten. Det har varit givande diskussioner kring hur man håller god hygien samt hur man äter nyttigt. Jag hoppas även att ni pratar om detta hemma med ert barn om att hålla tallriksmodellen vid måltiderna. Tyvärr hoppar allt för många barn här på skolan över salladsbuffén som serveras vid lunchen.

I matematik har vi avslutat veckan med att spela bråkspel och se samband mellan bråk och klocka. Att det går 4 kvartar på en timme och att en kvart är en fjärdedel av en timme osv.

Jag ska passa på att berätta att enligt skolverket ska nationella proven i år 3 2018 börjas från vecka 11 till vecka 20. Vi på skolan kommer inte bevilja några ledigheter under den perioden.

Jag ska också be er skicka med ditt barn ett par ombyttes kläder ifall de råkar ramla, spilla, eller av andra orsaker behöver byta kläder. Se till att ditt barn har minst en byxa, en tröja och ett par strumpor i en tygpåse så att de kan hänga sin tygpåse på sina hängplatser.

Nästa vecka 7:
Måndag: Idrott, lämna in läxor
Tisdag: Idrott, ta hem nya läxor
Onsdag: Dans, Utvecklingssamtal (för er som jag har bokat med) Skolan slutar 13:00 
Torsdag: IT med Micke, Slöjd
Fredag: Lämna in läxor, skolan slutar 13:00

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...