torsdag 23 november 2017

Sammanfattning Vecka 47

Hej alla föräldrar!
Det har varit en spännande vecka för eleverna. Den här veckan har vi åkt skridskor och haft kul.
Eleverna har varit duktiga och varit schysta arbetskamrater vid kamratbedömning av varandras faktatexter som de fått skriva under veckan. Vi kommer fortsätta arbeta med kamratbedömning ända fram till jullovet.

I matematik håller vi nu på och avrundar multiplikation för att nästa vecka börja arbeta med division. Som ni vet är det viktigt med multiplikations grund för att bygga vidare med division. Detta är anledning till att vi har arbetat så intensivt med multiplikation i flera veckor.  Den här veckan kommer flera elever ta hem matteboken under helgen. Alla barn ska ha arbetat fram till sida 151 i matteboken.

Varje torsdag har vi kodning med vår IT ansvarige lärare Micke. Nu kan alla elever i klassen koda så att de kan få ett flygplan att flyga fram och tillbaka i appen ScratchJr.

I torsdags besökte vi biblioteket. Barnen älskar att få komma iväg till Märstas bibliotek.

Slutligen vill vi passa på att tacka Moaz (Saads storebror) som har praoat hos oss den här veckan från Ekillaskolan. Moaz har hjälpt till under veckan och lekt med barnen under rasterna. Vi kommer sakna Moaz och önskar honom alla lycka med sina studier på högstadiet.

Nästa vecka på onsdag den 29 november kommer vi i 3A ha en hel Teknikdag med Naturskolan. Vi kommer vara på kulturskolan i Märsta Centrum. Lunch äter vi som vanligt på skolan.

Vecka 48
Måndag: Idrott, lämna in läxor
Tisdag: Idrott, Ta hem nya läxor
Onsdag: Teknikdag med Naturskolan i Märsta Centrum
Torsdag: Slöjd med Erika och Teknik med Micke
Fredag: Lämna in läxor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...