torsdag 30 november 2017

Sammanfattning vecka 48

Hej alla fina föräldrar!
Det har varit en otroligt givande vecka för oss alla i år 3. Besöket till Naturskolan har varit veckans höjdpunkt. Eleverna har fått lära sig hur linsen i en kamera fungerar. Teknikdagen avslutades med att eleverna fick göra en egen kamera. Det finns lite bilder som ni kan se på Instagram både på centralskolan samt på sigtunanaturskolans egna Insta. Gladeligen vill vi dela med oss av all beröm som era barn fick i samband med besöket. Barnen har varit exemplariska, artiga och omtänksamma. Väldigt fina egenskaper som utstrålade som värme och sol på långa håll. Jag och Lena vill tacka er för att vi får vara stolta fröknar åt just ditt barn.

I svenska och So har vi börjat arbeta med bronsåldern. Den här vecka har många elever provat appen "Clips" för att redovisa sina faktatexter.

I matematik har jag introducerat divison för eleverna. Dock har vi inte arbetat så mycket med matteboken den här veckan. Vi har istället backat tillbaka ända bort till stenåldern och provat hur människorna på bondestenåldern började använda sig av symboler som till exempel stenar för att hålla ordning på sin räkning. Jag rekommenderar varmt "Boken om Matte" av Pelle Lindblå för er som är intresserade. I samband med matematikens historia och uppkomst av siffror har eleverna nu lärt sig räkna till 1000 på en abacus Soroban som är en sorts räknedosa som fortfarande används aktivt i Kina och många andra asiatiska länder. Det finns många fördelar med abacus. Framförallt att eleverna lär sig växla, få inre matematiska bilder.


Abacus hjälper elever hålla ordning på siffror utan att skapa ett kaos av siffror i deras minne. Abacus används som miniräknare i många länder. Min utmaning till eleverna är att de åtminstone har provat att använda sig av en abacus för att beräkna sina tal i de fyra räknesätt. Appen som vi använder i skolan är kostnadsfri och heter "Master Soroban"

Vi vill även berätta att nu är förberedelserna inför flytten i full fart. Jag önskar att ni skickar med två slitstarka plastpåsar med era barn till skolan. Ditt barn kommer behöva plastpåsarna för att packa sina grejer.

Nästa vecka kör vi nu andra året i rad en hel timmes kodning tillsammans med alla elever på skolan. Denna timme heter "Hour of Code".

Vecka 49
Måndag:Idrott, lämna in läxor
Tisdag: Idrott, Ta hem nya läxor
Onsdag: Dans och Bild
Torsdag: Codning med Micke och Slöjd
Fredag: Hour of code, lämna in läxor




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...