fredag 18 maj 2018

Sammanfattning vecka 20

Kära föräldrar!
Då var det dags att sammanfatta vecka 20. Vi har haft en lärorik vecka både i svenska och i matematik. I svenska har vi nu gått igenom regler för dubbelteckning, då vi har lärt oss om kort vokal och lång vokal och hur det påverkar stavningen. Vi har även uppmärksammat hur annonserna som skrivs på nätet formuleras och skrivs.

Eleverna har haft praktisk matematik då vi har utforskat området geometri. Vi har arbetat med kvadratmeter, omkrets och area. Eleverna har under veckan skrivits egna annonser där de har fått motivera varför just deras annons är intressant?

Eleverna har under veckan fått göra flera olika samarbetsövningar för att stärka gruppen. Annonsskrivningen har haft fokus på att ha roligt tillsammans och försöka skriva en annons så intressant och roligt tillsammans. Vid redovisningen hade vi verkligen kul!

Nästa vecka på torsdag och på fredag måste jag tyvärr åka igen till Göteborg och avsluta min termin med en tenta. Lena och Calvin tar hand om eleverna då.

Sedan vill jag påminna er föräldrar att göra brukarenkäten. Svaren är jätteviktiga för att kunna utveckla och förbättra skola och fritids.

Nästa vecka 21:
Måndag: Idrott, Lämna in läxor, återgivning av nationella proven kl:16:30
Tisdag: Idrott, ta hem nya läxor, återgivning av nationella proven
Onsdag: Dans avslutning för terminen, återgivning av nationella proven Kl: 15:15
Torsdag: Lena och Calvin, Slöjd
Fredag: Lena och Calvin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...