fredag 25 maj 2018

Sammanfattning vecka 21

Kära föräldrar!
Nu är det två och en halv vecka kvar till sommarlovet och vi kämpar på.

Vi har börjat arbeta med enheterna: millimeter, centimeter, decimeter, meter, kilometer och mil. Under de resterande två veckor som kvarstår kommer vi att fördjupa oss i dessa olika enheter.

I svenska fortsätter vi träna på dubbeltäcknings-regler. Eleverna har även förberett en presentation om sig själv och redovisat den inför klassen på engelska.

Nu när vi har lite lugnare tempo med skolarbete (eftersom sommaren börjar närma sig) märker Lena och jag att flickorna i klassen umgås väldigt mycket på snapchat utanför skolan. Flickorna har varit upprörda för att vissa av de konversationer som uppstår i appen inte alltid varit snälla. Självklart kommer vi på skolan ta upp detta med flickorna. Men jag vill åter uppmärksamma er föräldrar att dessa konversationer/konflikter sker utanför skolan då vi har förbjud att använda telefon på skoltid.

Därför är egentligen dessa konflikter inte skolans ansvar, men i och med att konflikterna sedan tar plats i skolan och kan ha en påverkan på hur eleverna presterar under skoltid arbetar även vi lärare på att förebygga och uppmärksamma eleverna om att vara en schysst kamrat och att behandla varandra väl på sociala medier. Jag vill även påpeka att detta problem med sociala medier inte enbart förekommer i just vår skola utan det är tyvärr ett generellt problem som uppstår i och med trenderna och dess sociala appar.

Vi har kämpat så hårt tillsammans i klassen för att klara årskurs 3 som en stor familj. Eleverna har i stort sett varit så otroligt hjälpsamma och kärleksfulla mot varandra. Det bästa med just 3A är deras vilja att hjälpa varandra. Vi har under året fått så mycket beröm när vi har till exempel varit på naturskolan eller på kulturskolan (dans) för att eleverna visat att de är otroligt artiga mot vuxna samt kärleksfulla mot varandra och uppför sig oerhört respektfullt när vi är utanför skolan. Som lärare tror vi på att framhäva det positiva men även konstruktiv feedback, men vi möter motgångar tillsammans!

Nästa vecka 22:
Måndag: Idrott, lämna in läxor
Tisdag: Idrott, ta hem nya läxor
Onsdag: Bild
Torsdag: Slöjd
Fredag: Lämna in läxor




 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...