tisdag 1 maj 2018

Syfte med att titta på nationella proven

Syfte med genomförande av nationella proven enligt skolverket är i huvudsak att nationella proven ska stödja en likvärdig och rättvis bedömning, och ge underlag för en analys av i vilken utsträckning kunskapskraven uppfylls på skolnivå, på huvudmannanivå och på nationell nivå.

Nationella proven är inte examensprov, utan ska vara en del av lärarens samlade information om en elevs kunskaper Skolverket, (2018).

Varför bjuder jag er till att titta på ert barns nationella prov? 
Därför att ni som föräldrar har rättighet att få veta hur det har gått för ert barn. Detta är inte obligatoriskt utan en möjlighet för er föräldrar att få ta del av resultaten. Anser ni att ni är nöjda med omdömen som kommer i slutet på terminen på IST så är det ett val ni gör.

Jag vill i samband med inbjudan till återgivningstillfällen be er att respektera att nationella proven har väldigt hög sekretess. Därför kommer all fotografering i samband med tittande av nationella proven vara strikt förbjuden.

Vänligen
Sairah

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

NYTT OM SPECIALKOST OCH VEGETARISKT MAT/HALAL MAT

NYA BESTÄMMELSER FÖR ELEVER SOM BEHÖVER SPECIALKOST OCH FÖR DIG  SOM ÄTER VEGETARISKT ELLER HALAL Från och med höstterminen 2018 komm...